ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΛΗΝΑΚΗΣ Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών & Βουλευτής Δωδεκανήσου

Δελτία Τύπου 2004-2009

Αργεντινή, 14 Μαϊου 2008


Mετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής, κ. Victorio José Taccetti και τον Υφυπουργό Εμπορίου και Διεθνών Οικονομικών σχέσεων κ. Alfredo Vicente Chiaradia κατά τη διάρκεια της οποίας υπεγράφη η Συμφωνία Οικονομικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης επισήμανε:


20000814 argen.jpg«Υπογράψαμε μία συμφωνία οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Αργεντινής και της Ελλάδος. Με αυτή τη συμφωνία ανοίγει μία νέα εποχή στην ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή είναι η απαρχή, καθώς θα ακολουθήσουν κι άλλες συμφωνίες, αναγκαίες για τη σύσφιγξη των σχέσεών μας, και σε άλλους τομείς»

                                                                                    Αθήνα, 2 Μαίου 2008

  

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Αναπληρωτή Βοηθού Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Matthew Bryza, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Βαληνάκης, δήλωσε:
 

04.jpg«Με σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση προωθούν και διασφαλίζουν τα εθνικά συμφέροντα με τον καλύτερο τρόπο και σε όλα τα μέτωπα. Κατά συνέπεια, οι όποιες υποδείξεις, απ’ όπου κι αν προέρχονται, σε τίποτα δεν ωφελούν και μόνο θόρυβος γίνεται.»


Αθήνα, 11 Απριλίου 2008

Μετά από τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Αναπληρωτή Βοηθό ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ, κ. Matthew Bryza ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης ερωτήθηκε από δημοσιογράφο σχετικά με την επιστολή του κ. Μιλοσόσκι. Ο κος Βαληνάκης τόνισε ότι:

thumb 20080411.jpg«Η επιστολή του κ. Μιλόσοσκι δείχνει ότι το μήνυμα προς τα Σκόπια δεν έχει ληφθεί. Δεν έχει ληφθεί με το σωστό τρόπο και για αυτό είναι σημαντικό όλοι οι εταίροι μας, όλοι οι σύμμαχοι, να βοηθήσουν ώστε το μήνυμα αυτό να γίνει πραγματικά αντιληπτό στην άλλη πλευρά».

Λουξεμβούργο, 29 Απριλίου 2008


Μετά το πέρας του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης, που εκπροσώπησε τη χώρα μας, δήλωσε μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στην Υπογραφή της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης Ε.Ε. - Σερβίας:
 

20060505serbia agreement2.jpg«Υπογράψαμε σήμερα στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο τη Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης με τη Σερβία, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα θετικό μήνυμα στο λαό της Σερβίας για το ευρωπαϊκό του μέλλον. Η Σερβία έρχεται σήμερα πιο κοντά στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.»

 Αθήνα, 10 Απριλίου 2008

O Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Βαληνάκης, θα έχει συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Αναπληρωτή Βοηθό ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές και Ευρω-ασιατικές Υποθέσεις, κ. Matthew Bryza, την Παρασκευή 11 Απριλίου 2008 και ώρα 09:30.

Υποκατηγορίες